Concertagenda

4 november 2017:
Gerrit Christiaan de Gier, organist Jacobikerk Utrecht m.m.v.
Elma van den Dool, sopraan en Rob Sturkenboom, tenor

Zaterdagmiddag 4 november vanaf 16.00 uur vindt het najaarsconcert plaats in de Oude Kerk in Bennekom. Het concert wordt verzorgd door organist Gerrit Christiaan de Gier en twee vocalisten, Elma van den Dool (sopraan) en Rob Sturkenboom (tenor), die hun sporen op velerlei wijze hebben verdiend. Zowel solo als in grote oratoria en opera’s.


Gerrit Christiaan de Gier is organist van de Jacobikerk in Utrecht waar hij beschikt over meerdere fraaie orgels, waaronder een kabinetorgel. In dit geval van de bouwer Hendrik Hermanus Hess, gebouwd in 1774. Gerrit heeft gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven en Jan Welmers. Ook heeft hij gestudeerd aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Al deze opleidingen sloot hij met zeer goed gevolg af. Hij won verschillende belangrijke prijzen en heeft vele cd’s opgenomen. Kortgeleden nog met onbekendere orgels van Michael Maarschalkerweerd.

Elma van den Dool studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en aan de Hoge School van de Kunsten in Utrecht bij o.a. Erna Spoorenberg en Jelle Draijer. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Elisabeth Schwarzkopf en Arleen Auger. Zij zong in San Malo en in Düsseldorf het Stabat Mater van Dvorak en het Requiem van Verdi. In eigen land soleert zij regelmatig in de Passionen van Bach, de Schöpfung en de Messiah. Zij heeft hoofdrollen vertolkt in opera’s van Verdi, Donizetti en Bellini. Ook heeft zij enige malen The Telephone van Menotti uitgevoerd.

Rob Sturkenboom is wel een heel bekende zanger, ook in het Bennekomse. Hij trad regelmatig op als solist bij COV Bennekom en is bekend als zanger bij het NCRV Vocaal Ensemble in de jaren 70 van de vorige eeuw en bij het Groot Omroepkoor. Sinds het beëindigen van zijn dienstverband bij het Groot Omroepkoor is Rob Sturkenboom woonachtig in de door hem gerenoveerde boerderij in het zuiden van het Zwarte Woud. Daar organiseert hij af en toe nog concertjes, waarin hij samen met zijn partner – de sopraan Yuko Yagishita – als zanger en violist een aandeel heeft.

Het concert bevat een keur aan interessante composities. Op het kabinetorgel zal Gerrit Christiaan solowerk spelen van Walther, Bach, Vivaldi en een eigen improvisatie over Psalm 46. Hij begeleidt Elma en Rob met het bekende Ombra mai fu van Händel (ook wel het Largo genoemd), het Panis Angelicus van Franck, Caro mio ben van Giordani en het schitterende Sound the trumpet van Purcell.

Zoals u ziet valt er veel te genieten en u bent dan ook van harte uitgenodigd voor dit concert.

Tijd: 16.00 uur
Locatie: Oude of St. Alexanderkerk, Dorpsstraat 45 in Bennekom.
Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage aan de uitgang
Parkeren: gratis, naast de kerk op het Marktplein

Bent u benieuwd welke musici eerder onze gast waren? Kijk dan in onze Nieuwsbrieven.

Advertenties