Concertagenda

Komende concerten:

zaterdag 10 juni 2023

Margret Spelt – orgel
Johanneke Vogel – sopraan

Op zaterdagmiddag 10 juni om 16.00 uur vindt het tweede concert van dit seizoen plaats, verzorgt door Margret Spelt en Johanneke Vogel.

Margret SpeltDe Edese organiste Margret Spelt studeerde orgel en kerkmuziek bij Harm Jansen aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Ook kreeg ze lessen van Theo Jellema, Aart van Beek (koraalspel) en Tineke Steenbrink (basso-continuo). Daarnaast volgde ze pianolessen. In 2013 studeerde Margret succesvol af als Bachelor of Music (Bmus).

Margret volgde masterclasses bij gerenommeerde organisten in diverse Europese landen. In Pistoia (Italië) kreeg ze les van professor Umberto Pineschi en in Keulen (Duitsland) van Dominik Susteck, specialist in hedendaagse orgelmuziek. In Parijs volgde ze masterclasses rond Franse orgelromantiek bij Eric Lebrun en Didier Matry. Eveneens in Parijs kreeg ze les van Christophe Mantoux, hierbij stond Franse barokmuziek centraal.

Ze verleent regelmatig haar medewerking aan concerten, solo of in samenwerking met koren of ensembles. Als koorbegeleider speelde ze o.a. de Requiems van Fauré en Rutter en The Crucifixion van Stainer. Ook begeleidde ze koren bij Choral Evensongs, ‘Festivals of Lessons and Carols’ en andere klassieke programma’s.

Margret heeft kerkmuzikale werkzaamheden bij verschillende kerken in Ede, o.a. bij de Nieuwe Kerk (organist) en de Beatrixkerk (cantor). Bij de Gereformeerde Kerk in Lunteren is Margret werkzaam als organist en heeft ze als dirigent/pianist de leiding over de cantorij. Sinds 2021 schrijft ze kerkmuzikale bijdragen voor tijdschrift De Eerste Dag. In zowel Ede als Lunteren verzorgt Margret orgel- en pianolessen

Johanneke VogelIn mei 2009 behaalde Johanneke Vogel haar diploma voor klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Haar docenten waren Lenie van den Heuvel en Maria Acda. Op dit moment wordt Johanneke gecoacht door Charlotte Margiono.

Johanneke was als sopraansolist te horen in onder andere Johannes Passion en Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, Requiem van W.A. Mozart, Requiem van G. Fauré, Rejoice in the Lamb van Britten, Love Unknown van M. Archer (Nederlandse première), Hör’ mein Bitten van F. Mendelssohn, Ein Deutsches Requiem van Brahms en Vigilia van E. Rautuavaara (o.l.v. Rob Vermeulen). In juni 2012 heeft Johanneke de rol van Spaanse prinses vertolkt in de operette Les Brigands van J. Offenbach. Ook vervulde ze rollen in de opera Suor Angelica van Puccini.  Daarnaast treedt ze regelmatig op met lied en kamermuziek in verschillende bezettingen, soms aangevuld met theater. Met Heleen Vegter (piano) vormt zij het duo Vogel&Vegter.

Programma (voorlopig)

Orgelsolo

 1. Fantasia in C BWV 570 – J.S. Bach (1685 – 1750)
 2. Ground – O. Gibbons (1583 – 1625)

Orgel en zang

 1. Uit The Libertine: Nymphs and Shepherd Z.600 – H. Purcell (1659 – 1695)
 2. Uit The Tempest: Come unto the yellow sands Z. 631 – H. Purcell

Orgelsolo

 1. A Voluntary of 4 parts – O. Gibbons

Orgel en zang

 1. Uit Dido and Aeneas: Thy hand Belinda/When I am laid in earth – H. Purcell

Orgelsolo

 1. Sinfonia Es-dur BWV 791 – J.S. Bach
 2. Sinfonia g-moll BWV 797 – J.S. Bach

Orgel en zang

 1. Ich liebe Jesum alle Stund – J.S. Bach
 2. Bist du bei mir – J.S. Bach

Orgelsolo

 1. Sonata Tertia – F.A. Maichelbeck (1702 – 1750)

Orgel en zang

 1. An Chloë – W.A. Mozart (1756 – 1791)

Orgelsolo

 1. Fuga in Es KV 153 – W.A. Mozart / S. Sechter (1788 – 1867)

Orgel en zang

 1. Abendempfindung – W.A. Mozart

zaterdag 25 november 2023

Henk Linker – orgel
Valeria Boermistrova – mezzosopraan

Programma volgt t.z.t.

Aanvangstijd van alle concerten: 16.00 uur
Locatie: Oude of St. Alexanderkerk, Dorpsstraat 45 in Bennekom.
Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage aan de uitgang.
Parkeren: gratis, naast de kerk op het Marktplein

Bent u benieuwd welke musici eerder onze gast waren? Kijk dan in onze Nieuwsbrieven.